Cattery nieuws

 

Op 14-12-2012 hebben Kitty en Ocean hun kittens gekregen. Daarmee fokken we ons tweede bi-colour nest en ons tweede nest met een kind van Calvencade Cats GentelmenInRed.

Op 12-10-12 kreeg Saphira haar kittens. Ook hier is Ergagon de trotste papa

Ook Maxima heeft dit jaar kittens gekregen van Eragon. Een heel mooi toverballen nest met siamees en oosters in tabby tortie en solid kleurtje

 

Op 10 maart 2012 is onze poes Joshephine bevallen van  4 kittens. De trotse papa is onze nieuwe kater Eragon die hiermee zijn eerste nestje ook heeft gekregen. De kittens mogen in juni 2012 verhuizen naar de nieuwe eigenaren.

 

Op 12/8/09 zijn er weer kittens geboren. Jikke en Tasha-Yar zijn de trotse ouders van 5 poezen en 1 kater. De kleuren van dit nest zullen seal en blue point zijn ( mogelijk met rood/cream of tabby patroon er bij). De kater is mogelijk seal, blue, red of cream (tabby) point. De kittens wegen nu nog tussen de 90 en 100 gram.

Op 3 augustus is Thera mama geworden van een blue point kater. Jikke is de trotse papa. Binnenkort een foto van ons beertje dat nu met 10 dagen al 247 gram weegt.

Kyra als kitten van 6 weken

Kyras Revenge is bij ons komen wonen. Rhea bedankt voor dit mooie meisje

 

Onze poes  Tasha-Yar van Sweabemimo is op 20 januari mama geworden van de eerste kittens van onze kater Calvencade Cats Amant dAmour.

kittens tasha en amant

Er zijn 4 kittens, 2 poezen en 2 katers. Zoals wij het nu kunnen zien een seal tortie poes, een lilac tortie poes, een red of cream kater en een chocolate kater. Zekerheid over de kleuren hebben we nog niet. Kijk maar eens bij de weetjes pagina.

 

CALVENCADE CATS Amant d� Amour

Siamees chocolate tabby point

Ons nieuwe katertje is aangekomen. Met dank aan Regien en Joop die voor de opvoeding van ons nieuwe mannetje hebben gezorgd. Zijn papa is Ch. Calvencade Cats Storm & Thunder OSH b 24 en zijn mama is Sweet Cats She Will Be Loves SIA a. Onze nieuwe aanwinst zal in Nieuwegein op de Felikat show voor het eerst op show komen.

 

 

Wij hebben nu ons eerste nest van Ch. Sweet Cats Want2have en Calvencade Cats Ticked Minet. De kittens zijn op 24 september 2007 geboren. De kleurtjes zijn siamees seal tabby point kater en oosters korthaar ebony.

Beauty het ebony poesje blijft in onze cattery, naast haar het broertje Hercules.

       

 

Onze nieuwe kater Sweet Cats Want2Have Siamees seal point, wij noemen hem Jikke. Uit Sweet Cats Moppiehelemaaltoppie  & Sweet Cats SomeLikeMeSomeDon't. Deze mooie jongen zal in de toekomt voor onze kittens gaan zorgen.  Jikke is een bescheiden lief mannetje dat samen met Boike nu de dames van onze cattery de stuipen op het lijf jaagt. Hij speelt het liefste krijgertje met Boike en kijk niet altijd waar de dames hun schoonheidslaapje doen.  Bedankt Annemarie voor dit leuke mannetje.
 

Deze mooie jongen zal zijn vader opvolgen in onze cattery. Calvencade Cats Storm & Thunder is zijn naam. Wij roepen hem met "Boike" Boike heeft zijn naam gekregen van zijn beide opa's Sweet Cats TheGentlemenIsBlack en Sweet Cats YouRealyGotMe.  Onze poes Calvencade Cats Ticked Minet. oosters korthaar black tabby ticked is zijn mama en papa is onze Calvencade Cats Finding Nemo, siamees chocolate tabby point. Boike draagt het gen voor siamees en mogelijk heeft hij ook het cinnamon gen van zijn oma Calvencade Cats Ticked Minoes geerft. Boike heeft een prachtige oorstand met heerlijk groene oosterse ogen. Hij is een erg lief en sociaal jongetje die het heerlijk vind om te spelen met zijn grote vriend Jikke.

 

Op 16 augustus is onze poes Elok Biru van Scarlettine, oosters korthaar blauw bevallen van zes oosters korthaar kittens. Dit is het tweede nest van onze kater Sweet Cats' Thegentlemenisblack, siamees seal point. Er zijn drie oosters blauwe poezen geboren en twee ebony katers. De laatste kater is een havana. Deze is zeker cinnamon drager. De andere kittens kunnen cinnamon drager zijn. Ook dit nest doet het prima.

Op 8 auguster is onze poes Calvencade Cats Ticked Minoes, oosters korthaar chocolate tabby ticked, bevallen van zes kittens. Dit is het eerste nest van onze kater Sweet Cats' Thegentlemenisblack, siamees seal point.  De kleuren zijn geworden: 2 black tabby ticked poesjes een havana poes. Een mooie ebony kater en twee siamees katers in de kleur seal tabby point en chocolate point. Minous en de kittens doen het prima als gezin. Alle kittens kunnen mogelijk ook cinnamon drager zijn.

Op 30 juni is onze poes Calvencade Cats Tortelientje bevallen van 4 gezonde kittens. De papa Sweet Cats' You Really Got Me heeft goed zijn best gedaan om er wat moois van te maken. Er zijn 3 katers geboren en 1 poes. De kleuren zijn: 1 kater blue/ blue tabby point, 1 kater chocolate / chocolate tabby point, 1 kater lilac / lilac tabby point en een poes seal / seal tabby point. Wilt u in aanmerking komen voor deze prachtige kittens dan kunt u ons mailen of bellen op 0492 592 077. Foto's van de kleintje staan op de kittenpagina.

Een weekje later als onze Minoes zal Elok Biru van Scarlettine onze oosters korthaar blauw bevallen van onze kater Sweet Cats' Thegentlemenisblack, siamees seal point. We hopen op een nest van alleen Ooster korthaar Blauw en  Ebony. Mogelijk worden er ook siamezen in de kleuren seal en blue point geboren. Zelfs havana, lavendel, chocolate en lilac points kunnen er geboren worden. Kortom wij laten ons verrassen.

In augustus verwachten wij van onze poes Calvencade Cats Ticked Minoes, oosters korthaar chocolate tabby ticked, het eerste nest van onze kater Sweet Cats' Thegentlemenisblack, siamees seal point, krijgen. We verwachten hier een echt toverballen nest met alle kleuren in siamees en oosters korthaar. Natuurlijk ook met tabby patronen. Zodra de nesten geboren zijn zullen we dit aankondigen op deze pagina.

Rond 4 juli wordt onze kater Sweet Cats' You Really Got Me ( siamees blue tabby point) voor de tweede maal papa. Onze poes Calvencade Cats Tortelientje  ( siamees chocolate tortie point) zal rond deze dag bevallen. Tortelientje is nu al erg dik. Wij hopen dat, na twee nesten van 1 kitten, we weer een groot nest mogen verwachten. De te verwachten kleuren zijn seal, blue, chocolate en lilac met en zonder tabby patroon en met en zonder tortie points.

Op 4 juni werd onze kater Sweet Cats' You Really Got Me (siamees blue tabby point) voor de eerste keer papa. Die dag beviel de door ons gefokte poes Calvencade Cats Eva (siamees blue cream point) van een gezond nest. Zodra er foto's beschikbaar zijn vindt u deze op de nieuwspagina.

Calvencade Cats Cream Captain Picard

Op 15 mei is onze Mazal-Tov Lady, siamees lilac cream point bevallen van een cream point katertje. De vader van dit nest is onze Cream point Calvencade Cats Baron von Munchhausen.  Hij lijkt sprekend op zijn neef Eur.Gr.Int.Ch. Calvencade Cats Red Crusader en natuurlijk op zijn bed-overgrootvader WW96 & Eur.Gr.Int.Ch Siau Tsj'oe Red Crusader.

                       

Mazal-Tov Lady                                                    Calvencade Cats Baron von Munchhausen

 

Op 13 maart is onze Calvencade Cats Ticked Minoes bevallen.  Het is een Oosters Korthaar Lilac tabby Ticked poesje. De ouders zijn Mazal-Tov Nero siamees lilac point, een broer van onze Mazal-Tov Lady en Calvencade Cats Ticked Minoes, oosters korthaar chocolate tabby ticked.

Thera, zoals wij dit poesje hebben genoemd draagt siamees en mogelijk ook de cinnamonfactor.  Ze is een verschikkelijk lief poesje waar we maar met moeite afscheid van genomen hebben. Thera woont nu samen met een oude seal tabby kater bij de fam. Bijker in Havelte. Misschien mag Thera nog een keer moeder worden. De toekomst zal het leren.

 

Calvencade Cats Ticked Thera

Als nieuwe kater verwelkomen wij Sweet Cats' You  Really Got Me. Hij is een siamees blue tabby point met een geweldig lief karakter. Wij hebben hem de koosnaam "Stormy" gegeven. Hij zal samen met Famke zorgen voor onze rentree in het fokken van onze lievelingskleur Blauw. Stormy heeft een geheel internationale stamboom. In zijn voorouders vinden we Jamboree's Gevalia uit Scandinavi�, Metaxa lijnen uit Engeland, A Lang Thai uit Oostenrijk. Zijn moeder is de mooiste seal tabby point uit Cattery de Sweet Cats , Ch. Sweet Cats Wakeuplittlesuzie.

 

 

 

Sweet Cats' You Really Got Me

Op 3 november hebben wij onze Oosters Blauw poesje Elok Biru van Scarlettini verwelkomt in onze cattery. Haar vader is Harley-Boy van de Anjosimi Oosters Cinnanmon-smoke. Haar moeder is Kattilan Suomi Neito Oosters Blauw silver ticked tabby. Nanda en Harry, bedankt voor de goede zorgen voor ons 'kindje'. Zij is sinds jaren weer onze eerste Oosters blauw. Wij zijn erg blij met haar en hopen dan ook dat ze naast Blauw ook ooit nog Cinnamon in onze cattery zal brengen. Samen met onze Calvencade Cats Ticked Minous zullen zij deze kleur introduceren. Wij noemen haar Famke zoals onze eerste blue point poes waarmee we onze blauw fok in 1988 zijn gestart.

 

Elok Biru van Scarlettini        
 

 

Op 7 september hebben wij onze nieuwe seal point siamees kater Sweet Cats' Thegentlemenisblack mogen verwelkomen.  Zijn vader is A Lang Thai's Indian Dancer siamees seal point zijn moeder is Sweet Cats' Blue Me Away siamees blue point. Op zijn eerste show bij de Sara in Rotterdam  werd hij al Best in Vari�teit  seal point waarbij hij zijn 5 concurrenten 'genadeloos' achter zich liet.
Annemarie bedankt voor dit lieve mannetje. Onze kinderen zijn nu al stapelgek op hem en willen "Thunder" voor geen goud meer missen.

 

Sweet Cats' Thegentlemenisblack

Calvencade Cats Red Only You

Op 31 Augustus hebben wij voor onze lieve red point Calvencade Cats Red Only You een nieuw thuis gevonden. Ze woont nu samen met Kanjer gezellig in een jong gezin. Only You heeft voor ons altijd een speciaal plekje. Ze werd als enig geboren kitten door haar moeder in bed groot gebracht. Ze groeide letterlijk naast mij op. Ze gaat nu genieten van een zorgeloos leven als gezelschapsdame van stand voor een heer van stand als Kanjer is.

 

Wij verwelkomen  Mazal-Tov Lady siamees lilac cream point in ons midden. Haar vader is Gr.Int.Ch. Calvencade Cats Eros siamees cream point. Haar moeder is Mazal-Tov Yael siamees chocolate tabby point. Op 7 september is zij voor het eerst op de tentoonstelling van de SARA geweest. Daarbij is ze Best in Vari�teit siamees overige klassieke kleuren geworden en beste poes 3-6 jeugdklasse. Op 21/12/03 werd Lady weer best in show. Nu op de Belgicat schow in Gendt.Wij zijn dan ook erg trost op dit lieve meisje.

Mazal-Tov Lady

 

Eur.Gr.Int.Ch. Kanjer of Prisschep Cats Black Tabby Ticked

Op 8 februari is onze Oosters korthaar Black Tabby Ticked kater Eur. Gr. Int Ch. Kanjer of Prisschep Cats gekastreerd. Hij gaat nu genieten van een zorgeloos katerleven.

 

Calvencade Cats Eva en Calvencade Cats Baron van M�nchhausen
Uit A Lang Thai's Indian Dancer & Calvencade Cats Cream Venus

Op 1 februari is onze cream point poes Calvencade Cats Cream Venus bij de fam. Aardema te Warten bevallen van 7 kittens . Venus is het zusje van Calvencade Cats Tortelientje. Het zijn 5 poesjes en twee katertjes. De poezen zijn in de kleur seal-tortie en blue cream. De katers zijn red of cream point. De vader van deze kittens is A Lang Thai Indian Dancer een seal point.

 

Calvencade Cats Ticked Minoes
Uit Eur.Gr.Int.Ch. Kanjer of Prisschep Cats & Ch Calvencade Cats Tortie Testarossa


Op 25 januari is onze chocolate-tortie poes Calvencade Cats Tortie Testarossa moeder geworden van 4 kittens. Een oosters korthaar chocolate ticked tabby poesje en een cream tabby katerje. Verder zijn er 2 siameesjes geboren in de kleuren cream point en seal tabby point. De vader van deze kittens is Eur. Gr. Int Ch. Kanjer of Prisschep Cats Wil u de stamboom zien van deze kittens dat klikt u op de naam van de beide ouders. Kijk op de beschikbare kitten pagina voor foto's van deze kleintjes.


Op 8 december is onze chocolate-tortie poes Calvencade Cats Tortielientje moeder geworden van 3 kittens. Een oosters korthaar Black tabby poesje. Verder zijn er 2 siameesjes geboren. Hiervan zijn de kleurtjes van de beide siameesjes zijn lilac cream point en chocolate tabby point. Het zijn 3 poesjes. De vader van deze kittens is Eur. Gr. Int Ch. Kanjer of Prisschep Cats Wil u de stamboom zien van deze kittens dat klikt u op de naam van de beide ouders.

Ons E-mail adres: Calvencade Cats

Created by Klaas van der Heide �1999

Last update:3-1-2013
Contact the Webmaster

 backhome