Wist u dat ......

 

siamese kittens helemaal wit zijn als ze worden geboren
ze pas met 2-3 weken "op kleur" komen
dat ze gemiddeld 80-90 gram wegen bij de geboorte
na ongeveer 1 week de ogen open gaan en de navelstreng afvalt
siamese katers het beste kunnen worden gecastreerd als ze 8-10 maanden oud zijn
u anders de kans loopt dat de kater in huis gaat sproeien
siamese poezen (als u geen nestje wilt) het beste kunt laten steriliseren als ze 12-14 maanden oud zijn
siamese poezen al met 6 maanden krols kunnen worden
siamese poezen in tussentijd de pil kunt geven
u altijd dit even met de dierenarts kunt bespreken
een kat aan de voorpoten 5 nagels heeft
en aan de achterpoten 4 nagels heeft
ze, net als bij mensen, een wit en een rose gedeelte aan de nagel hebben
het witte puntje van de nagel geknipt kan worden
spinnen de kat heelt
LONDEN (ANP) - Amerikaanse wetenschappers hebben uitgevogeld dat het spinnen van een kat een helende werking op de gezondheid van het dier heeft. Gewonde katachtigen, zowel huisdieren als wilde dieren, spinnen omdat de botten en de organen dan aansterken en ze sneller herstellen. Onderzoekers van een instituut voor diercommunicatie in het Amerikaanse North-Carolina legden hun oor te luister bij verschillende katachtigen. Ze stellen dat de helende kracht van het spinnen schuilt in de laagfrequente tonen die de dieren produceren. Geluidsgolven hebben overigens ook aantoonbaar een positieve werking op menselijke botten. Ze kunnen de botten sterker maken. Het gezegde dat een kat negen levens heeft is hiermee voor een belangrijk deel wetenschappelijk onderbouwd, vindt The Sunday Telegraph.
Vrijwel alle katachtigen spinnen, maar tijgers doen het niet. Elizabeth von Muggenthaler, directeur van het Amerikaanse onderzoekscentrum, denkt dat spinnen een belangrijk middel voor katachtigen was om in de evolutie te kunnen overleven. Aan het spinnen van een kater of een poes als hij of zij tevreden is, kleven volgens haar geen duidelijke gezondheidsvoordelen.
De opmerkelijke wijze waarop katten een val van soms tientallen meters kunnen overleven, is uitgebreid wetenschappelijk beschreven. Een recent Amerikaans onderzoek liet zien dat van 132 onderzochte katten die van minimaal vijf hoog waren gevallen, 90 procent weer tiptop in orde is. Dat gold ook voor een kat die van de 45e etage viel.

Ons E-mail adres: Calvencade Cats

Created by Klaas van der Heide �1999

Last update:13/08/09
Contact the Webmaster

 backhome