Siamezen

 

De eerste Siamezen die in Europa werden ingevoerd waren Sealpoints. De Sealpoint Siamees is dus eigenlijk de oorsprong van alle katten op de tentoonstelling. Jaren lang waren Siamezen met een andere kleur gewoon ... geen Siamezen! Het heeft tot 1936 geduurd voor in Engeland de Bluepoint werd erkend. In 1950 volgde de Chocolatepoint en in 1961 de Lilacpoint.

de winnaar Vanaf de jaren '60 gaat het allemaal veel sneller. Maar over sommige van de katten die u vandaag kunt zien is nog steeds discussie. Een heel bijzondere verschijning is de Foreign White. Deze kat is spierwit en toch is het, 'onder' z'n witte vacht, een echte Siamees. Het enige waar je dat aan kunt zien is de stralend blauwe kleur van z'n ogen.

De kleur is natuurlijk niet het enige wat er in een eeuw tijd aan de Siamees is veranderd. De slanke lichaamsbouw is een ander opvallend kenmerk waar fokkers bewust naartoe hebben gewerkt. 'Points' en lichaamsbouw maken de 'moderne' Siamees tot wat hij is. Maar door alle verandering heen blijft de Sealpoint voor de liefhebber onbetwist 'de eerste onder de gelijken'.

kittens van jikke

Hercules en Beauty als kitten

fingerMeer informatie over de siamese standaard.

 

Ons E-mail adres: Calvencade Cats

Created by Klaas van der Heide �1999

Last update:13/08/09
Contact the Webmaster

 backhome