logo

Cattery Calvencade Cats

Siamezen en Oosters Korthaar

Helmond, Nederland

 

Onze katten in de huiskamer op de krabpaal

Onze katten leven samen met ons in ons huis en zijn gesocialiseerd door ons en onze kinderen. Omdat zij gewoon samen met ons wonen hebben wij ook lieve gesocialiseerde kittens die niet opgroeien in kooien!. Ziet u dit bij een andere fokker wel. Koop daar dan geen kat!. Een kat heeft ruimte en gezelligheid nodig om zich happy te kunnen voelen.

 

 

Al onze kittens worden verkocht voor 650 euro. Daarvoor krijgt u een kitten met een gezondheidsverklaring en een garantie contract. Hierin staat onder andere dat wij garant staan voor eventuele erfelijke afwijkingen.  Op verzoek sturen wij u ons verkoop contract. Al onze kittens hebben een Mudikat stamboom.

WIj leggen u geen beperking op als u bij ons een kitten koopt. Mocht u willen fokken met een poes of kater van onze cattery dan bent u daar geheel vrij in. Veel fokkers willen niet dat u met een door hun gefokt kitten een nest krijgt. Zij laten u tekenen dat u het kitten voor 8 maanden castreert of steriliseert. Wat men in feite doet is u een beperking op leggen van uw eigendomsrechten. U koopt een kat maar mag niet zelf beslissen wat u goed acht. Koopt u een TV als u daar geen Nederlandse zenders mee mag kijken?

Er zijn fokkers die alleen kittens willen verkopen zonder garantie contract en zelfs boos worden als u om een contract vraagt. Wij kennen de uitspraak van een bekende fokker "Als u mij niet vertrouwd moet u bij mij geen kitten kopen". Vervolgens beperkt dezelfde fokker alle andere fokkers als het gaat om kittens uit gegeven dekkingen en laat andere fokkers tekenen dat er geen katers voor de fok gebruikt mogen worden. Hoezo vertrouwen ! Daar kunt u beter geen kitten kopen!

U koopt toch ook geen nieuwe auto zonder garantie in het verkoopcontract. Garantie is voor u als koper belangrijk. De Nederlandse wet dekt u weliswaar in tegen miskopen ( de wetgever ziet een kitten als ding dat u koopt net als een TV of radio). Maar wat als het kitten ziek wordt of al is? Wij dekken de kosten als het kitten binnen 2 weken ziek wordt tot het maximum van het aankoopbedrag. Bij ons mag u een kitten terug brengen als het ziek is geworden in de eerste 2 weken. Wij verzorgen het kitten en dragen de kosten. Wat als het kitten overlijd? Wij leggen vast dat u dan van ons een vervangend kitten krijgt.

Als u bij een cattery gaat kijken vraag dan of u de beide ouders mag zien. Vraag of u als men katers heeft het katerverblijf mag zien en beoordeel of alles katvriendelijk en schoon is. Koop geen kat als u twijfels heeft of de cattery hygiëne.

Ziet u kittens alleen maar in kooien als ze ouder zijn dan 5 weken ( d.i. de zoogperiode waarin het kitten nog geen vast voer eet) dan kan het kitten niet vrij spelen en leren socialiseren. Onze eerste siamees was opgegroeid in de garage en kwam naar de woonkamer toen wij er waren om het te bekijken. Dit kitten was thuis bang voor alles. De deurbel leidde tot een vlucht naar de zolderkamer. Kittens moeten tussen de andere poezen opgroeien om de wereld aan te kunnen. Onze kinderen helpen ons daarbij om kittens mens vertrouwd te maken. Als vriendjes en vriendinnen komen mogen deze ook meespelen. Dit zorgt voor kittens die gek op hun mensen zijn!

 

Calvencade Cats Mara met haar vriendje Tijl

foto: Familie Krijger

Mara en Tijl zijn beide moe van het spelen met elkaar en liggen lekker samen te slapen. Het is altijd vertederend om te zien hoe snel onze kittens de harten van kinderen weten te winnen.

 


                                 

 

 

 

 

 

 

Ons E-mail adres: Calvencade Cats

Created by Klaas van der Heide 1999

Last update 1/1/2012
Contact the Webmaster

back home